Pink Floyd – When the Tigers Broke Free

Pink Floyd – When the Tigers Broke Free

Zilele trecute mi-am spart luneta de la masina. Din categoria blonde la volan in spatii inguste cu multi pereti in jur :). Deci no more bike for me for a while, caci suportul meu se “sprijina” acum de o gaura :). Dar asta m-a facut sa-mi extind putin ideea cu “piesa random a zilei” la o alta chestie care-mi rataceste de ceva vreme prin minte, si anume “piesa mai putin cunsocuta dar foarte buna random a zilei” :). Face omu’ ce poate :).

Pink Floyd – When the Tigers Broke Free

[fusion_youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=E_5DRKZI1Ow” alignment=”center” width=”600″ height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=””][/fusion_youtube]

Piesa e compusa de Roger Waters fix in perioada in care a fost compus si albumul The Wall (1979), numai ca nu a fost inclusa in album pe motiv ca trateaza un subiect prea personal – si anume moartea tatalui sau Eric Waters in WWII in timpul Operatiunii Shingle (o incercare de eliberare a Romei de sub controlul nazistilor). Atat tatal cat si bunicul lui Waters au murit in cele doua razboaie mondiale.

Piesa apare insa in filmul “The Wall” (1982), fiind de fapt si premisa intregii povesti: caderea in izolare a personajului principal, Pink, ca si consecinta a experientei dureroase razboiului si a pierderii tatalui.

A venit la rand la “Shuffle” azi in masina si mi-a ramas mintea la ea. Este una din piesele care pentru mine se distanteaza dintr-o masa – mai ales prin mesaj, cat si, da, prin faptul ca este atat de personala. Multi spun despre Waters ca e megalomaniac si ca s-a folosit de “The Wall” cumva prea mult in ultimii ani spre propriul marketing si beneficiu. O fi o samanata de adevar, dar la toate concertele lui la care eu am fost (3 la numar si NU toate cu “The Wall”) n-am putut sa las sa treaca neobservat mesajul lui atat de puternic, atat vizual cat si muzical, legat de dramele razboaielor si de suferinta umana colaterala care vine impreuna cu asta. Take a moment and think about it. Versurile aici.

Proiectul “Natura Fara Bariere”
Previous Proiectul "Natura Fara Bariere"
Next Daydreaming în Făgăraș (I). Cabana Negoiu
Daydreaming în Făgăraș (I). Cabana Negoiu

Leave a comment