Cum Ajungi din Bangkok la Mare

Cum Ajungi din Bangkok la Mare

Sunt mai multe modalitati prin care poti ajunge din Bangkok la mare in insule. Cum noi pana acum am fost numai in cele din Marea Chinei de Sud (adica in partea de Est), o sa ma limitez la modalitatile de a ajunge fix acolo. Si la cum am mers noi in cele 3 iesiri in zona.

1. Cu avionul pana in Samui si apoi catamaran pt. celelalte insule

Aeroportul din Samui e tare dragutz :). Cam asa:

20080415-Koh Samui (30)

Totul este construit in stilul de mai sus, si este o atmosfera din asta de serenitate maxima din momentul in care cobori din avion si pana pleci inapoi acasa.

20080415-Koh Samui (27)

20080415-Koh Samui (25)

Problema cu avionul pana in Samui este insa tricky – ultima oara (sep. 2013) statusul era: zboruri pe acest aeroport nu operau decat Thai Airways si Bangkok Airways – care zboruri erau suficient de scumpe cat sa ne faca sa incercam sa cautam alternative  (cam 200-250 eur/ adult). Acum, daca vrei sa ajungi in Samui confortabil si fara complicaciuni prea mari, da, mergi cu avionul daca ti se pare costul ok. E cel mai simplu.

Dar daca vrei sa ajungi in insule, chiar daca mergi cu avionul pana in Samui, tot te vei tagarta cu bagaje and stuff ca sa pleci de acolo pana in Koh Tao de exemplu (lucru pe care il vei face cu catamaranul – caci altfel nu ai cum). In acelasi timp exista alternative MUUULT mai ieftine, la a 10-a parte din cost, pe care merita sa le iei in calcul.

2. Bus pana la Chumphon + catamaran pana in ce insula doresti (aproape 9 ore in total, din care vreo 6 cu bus-ul parca)

Aici baietii s-au specializat. Exista companii care fac ture Bangkok – Insule pe banda rulanta, super eficienti si care s-au dezvoltat enorm fata de prima oara cand am fost noi si pana acum (deci in numai 5 ani). Booking-ul ti-l poti face online fara nicio problema (noi asa am facut) si tot ce trebuie sa faci este fie sa stai o noapte in Bangkok (daca vrei chiar si mai multe) pentru ca busul pleaca in jur de 6 dimineata sau sa te asumi sa pleci la 9 seara din Bangkok si sa mergi noaptea, ca sa ajungi dimineata pe la 6 in insule.

Noi ultimele dati am ales bus-ul de la ora 6 dimineata din cauza legaturilor cu avioanele si s-a dovedit o alegere foarte buna. Am mers intotdeauna cu Lomprayah si n-am avut nicio problema, dar mai exista si altii de ex. Seatran sau Songserm sau un night boat din Surrathani, dar cum nu am mers cu ei, nu pot emite cine stie ce pareri.

3. Avion pana la Chumphon/ Surrathani + catamaran pana in ce insula doresti

In acest caz diverse companii aeriene vand bilete de avion + catamaran printr-un simplu booking (Nok Air, de exemplu, mi se pare si Air Asia). Noi ii stim pe astia low cost desigur si la o cercetare mai detaliata se gasesc cred mai multe variante. Cei de la Nok Air merg cu Lomprayah prin Chumpon, altii merg prin Surrathani – ideea de baza insa este ca plecarea cu avionul din Bangkok nu se face de pe Aeroportul Suvarnabhumi ci de pe alt aeroport (Don Muang). Si in Chumpon de asemenea aeroportul e destul de departe fata de port. Si deci iarasi poate fi incomd sa-ti tot aranjezi transportul si sa tot tragi de bagaje intre avioane si barci.

Asa ca varianta cu care am mers noi ultimele dati (2. bus + catamaran) vine foarte la indemana pentru ca te duci si te imbarci in Bangkok, apoi doar muti bagajele pe barca (30 de metri) si gata, cobori unde doresti – nu te mai fatai intre aeroporturi, nu mai pierzi vremea degeaba. Dureaza ceva, e-adevarat, mai ales la intoarcere, dar asta e. Drumul pe mare e frumos (daca nu cumva e furtuna si stomacul s-a suparat pe tine din cauza de rau de mare), iar in bus daca poti, dormi :).

Si pentru referinte viitoare, alte variante de a ajunge de exemplu pana in Koh Tao avem aici (gasite rapid la prima mana). Orisicum e plin internetul :).

Cam asa. Pare complicat dar in grup mai mare nu e deloc.

Chamonix-Les Houches. Schi la poalele lui Mont Blanc
Previous Chamonix-Les Houches. Schi la poalele lui Mont Blanc
Next Valea Gaura. Taierea Serpentinei
Valea Gaura. Taierea Serpentinei

Leave a comment